Bijzondere Tuinhuisjes Wandeling in Westerpark

Foto: De Tuinen van Westerpark
Hoogstins2024

Om te ontdekken hoe bijzonder De Tuinen van Westerpark zijn, kun je op zondag 7 augustus meedoen aan een speciale wandeling.

De Tuinen van Westerpark is een samenwerking van volkstuinparken Nut & Genoegen en Sloterdijkermeer. Van de vroege lente tot in de herfst staan de poorten overdag open en is iedereen van welkom om te komen wandelen in het groen, te genieten van de rust en stilte en mee te doen aan de activiteiten. 

Zelfgebouwde huisjes

Op 7 augustus staat weer een activiteit op het programma. Van 13.00 tot 15.00 uur kun je dan meedoen aan de Bijzondere Tuinhuisjes Wandeling. De eerste huisjes op De Tuinen van Westerpark waren vaak van steen. Daarna meer en meer van hout. In het begin werden veel huisjes zelfgebouwd. Later verschenen ook kant-en-klare blokhutten.

Tiny houses

Tegenwoordig is de trend om bij het huren van een tuin waar een sloophuisje op staat, een eigen ontwerp te bouwen of dit te laten uitvoeren. Veel van die huisjes bestaan uit diverse, recyclede materialen. Deze ‘tiny houses’ zijn vaak heel apart.

Toelichting bewoners
De wandeling voert langs een aantal huisjes, waarvan de bewoners zelf vertellen wat er historisch, architectonisch of op een andere manier bijzonder aan is. Het startpunt is de entree van Nut & Genoegen. De kantine van Sloterdijkermeer is het eindpunt. Vooraf aanmelden is niet nodig.