Drie heerlijke burrito-adressen bij de Overtoom

Burrito's en bowls bij Ritos.
Hoogstins2024

In West kun je talloze smakelijke wandelingen maken. Dit ommetje met drie haltes brengt je in Mexicaanse sferen.

Zin om je suikerpeil op te krikken? Als je onze taartjesroute loopt, lukt je dat gegarandeerd. Voor liefhebbers van (mousserende) wijn, hebben we een ander idee: check het wijn-walhalla van Oud-West! Wie het gelukkigst wordt van véél burrito’s zou onze nieuwste wandeling kunnen uitproberen.

Ritos, Eerste Constantijn Huygensstraat 69H
Bij Ritos kun je zowel poké bowls als Mexicaans eten bestellen. Je hebt er ‘gewone’ burrito’s, maar ook burrito’s in bowl-vorm. Ofwel: zonder wrap, maar met koriander-limoenrijst of salade onderop. Wat je zoal als vulling of topping kunt bestellen? Bijvoorbeeld kip met mango of spicy pulled beef. Als je voor vegan kiest, kun je rekenen op een avocado overload en zoete aardappel. Zelf je eigen vulling of topping samenstellen kan ook. Verder op het menu: appetizers als Japanse gefrituurde kip en porties tortilla chips.

Tomatillo, Overtoom 261
Tex-mex gerechten met veelal biologische ingrediënten. Tomatillo verleidt al jarelang met een mix van burrito’s, taco’s, tostado’s en quesadilla’s, inclusief opties voor vegetariërs en veganisten. Je kunt kiezen voor een vulling met gegrilde wilde zalm, ribeye, chorizo of gegrilde tempeh. Combineer dit met een halve maiskolf of salade van watermeloen en tomaat. Voor toe een rabarber crumble met anijs, sinaasappel en vanille.

Don Burrito, Overtoom 443
Het tweede adres is sinds vorig jaar open. Bij Don Burrito vind je burrito’s – ook in bowl-vorm – en quesadilla’s. De kok vult ze zowel met kip als beef. Voor kinderen zijn er speciale porties. Daarnaast vind je een vegan burrito op het menu (bonen, rijst) en een quesadilla met vegan kaas. Die veganistische kaas kun je ook over een portie nacho’s krijgen. Grote selectie Mexicaanse frisdrank (jarritos): van tamarinde tot mandarijn.

P.S. Nog trek? Loop dan vanaf Don Burrito naar de J.P. Heijestraat. Op nummer 127 zit Sushito, een zaak die is gespecialiseerd in sushi burrito’s. Een wonderlijke sushi-snack die alleen qua vorm lijkt op een burrito.

DeWestkrant