Held van West: BORO*ATELIER

BORO*MINI maakt babyproducten van gerecycled katoen en met natuurlijke verf. Het bedrijf ontving hiervoor eerder subsidie.
Hoogstins2024

De Helden van West hebben de afgelopen jaren bijzondere initiatieven opgezet. Initiatieven die West een stukje mooier hebben gemaakt. Een van de eerste Helden van West is het BORO* ATELIER, een sociaal en duurzaam productie atelier. 

In 2016 liep Lotje Terra met een idee voor een sociale onderneming rond. Dankzij de subsidie van stadsdeel West kon zij dit gaan verkennen. Deze subsidie genaamd ‘Helden van West’ is er voor sociale, culturele en creatieve ondernemers en betrokken bewoners die een steuntje in de rug nodig hebben bij het opstarten of opschalen van hun bedrijf of stichting.

Lotje: “Vanuit mijn twee ondernemingen heb ik twee keer mee kunnen doen aan het programma ‘Helden van West’ dat toen nog ‘Sociale Helden’ heette. Via via kwam ik in contact met Anita en Sarah van stadsdeel West, en zij wezen mij op deze subsidie.”

“Ons atelier is het eerste duurzame en sociale productie atelier in West-Europa gespecialiseerd in natuurlijk verven en bedrukken van textiel. Het atelier biedt leerwerktrajecten die mensen de kans geven om zich te versterken, hun talenten te  ontwikkelen en te begeleiden naar betaald werk.

“Er zijn veel fondsen die maar een percentage van de begroting financieren. Het is fijn dat Helden van West dit op een andere manier benadert, anders zou je nooit zomaar kunnen beginnen. Met de eerste financiering hebben we de pilot gedraaid van het hele atelier. Aan de hand van de laatste subsidie hebben we een buurtproject met stadskleuren getest. Dat was een succes en daar gaan we nu mee verder. In de toekomst willen we nog meer met reststromen aan de slag gaan en een betere balans vinden tussen commerciële inkomsten en subsidies.”

“Meestal is een aanvraag vooral op papier. Helden van West heeft een veel levendigere aanvraagmethode, ook met de pitchavonden. Het persoonlijke contact heeft geholpen en maakte het heel laagdrempelig. Dit maakt het een leuke manier van subsidie aanvragen, je sociale ideeën te testen en te valideren.”

Wil je meer weten over de subsidie? Kijk dan op de pagina ‘Helden van West’ van stadsdeel West.
Meer lezen over het BORO* ATELIER? Lees dan hier verder.