25.000 euro voor sociale en culturele ondernemers in West 

BORO*MINI maakt babyproducten van gerecycled katoen en met natuurlijke verf. Het bedrijf ontving hiervoor eerder subsidie.
Hoogstins2024

Stadsdeel West stelt opnieuw subsidies van maximaal 25.000 euro beschikbaar voor sociale en culturele ondernemers en bewoners die zich inzetten voor de buurt. 

De subsidie is bedoeld als steun bij het opstarten of verder ontwikkelen van een bedrijf of stichting met als doel om West ‘mooier, beter en inclusiever maken’, aldus de projectwebsite Helden van West. 

Ondernemingsplannen moeten uiterlijk 1 mei worden ingeleverd. Op 11 mei beslist een adviescommissie hierover. Vooraf is het mogelijk om van gedachten te wisselen over de opzet van plannen.

Bij de laatste editie van Helden van West in oktober 2022 ging het om De KolenkitKas in de Kolenkitbuurt, Marktmaal met buurtmaaltijden in de Centrale Markthal en recreatiebar Chez Miné. Bij de editie in april 2022 deden bezorgdienst Geen Stress Amsterdam, duurzaam kledingmerk New Optimist en platform Wilde Woorden mee.

De Westkrant ontving in 2016 een soortgelijke subsidie in het programma Sociale Helden om het buurtmedium verder te ontwikkelen.

DeWestkrant