Hoe maak ik een leuke speelplek voor de kinderen in de tuin?

Foto Pixabay
Hoogstins2024

Als je een ruime tuin hebt dan kun je daar een leuke speelhoek voor de kinderen in maken. Met een blokhut, een schommel, een zandbak of een klimtoestel. Je vraagt je misschien af wat je als ondergrond gaat gebruiken. Tegels is meestal niet zo handig. Als er dan een kind uit het klimrek valt dan kan dat nare verwondingen geven. Rubber tegels is een optie, maar die kunnen in de zomer erg heet worden, ook niet prettig aan blote kindervoetjes. Er is nog een andere oplossing, namelijk gras. Een echte grasmat is vaak niet praktisch. Probeer maar eens het gras te maaien als je om een klimrek of trampoline heen moet laveren. Maar ook daarvoor is een oplossing.

Een kunstgrasmat voor de speelhoek
Je kunt als ondergrond voor de speelhoek in de tuin een grastapijt van kunstgras gebruiken. Kunstgras is vandaag de dag van hoge kwaliteit en zeker van een afstandje niet van echt te onderscheiden. Maar het heeft wel een belangrijk voordeel: een kunstgrasmat heeft geen onderhoud nodig. Als hij eenmaal op zijn plaats ligt heb je er nauwelijks nog omkijken naar. De kinderen kunnen lekker spelen en als er eens een kind valt dan zal het zich in de meeste gevallen niet heel ernstig bezeren. Je kunt kunstgras zelfs in andere kleuren kopen als je groen niet zo leuk vindt. Het is er onder meer ook in blauw en zwart.

Siergras voor een onderhoudsvrije tuin
Ook als je geen kinderen hebt die in de tuin willen spelen kan kunstgras prima van pas komen. Als je geen zin hebt in een tuin die veel onderhoud nodig heeft dan is het een prima oplossing. Dit gras kun je ook prima gebruiken op je balkon of op je dakterras. Het is leverbaar in verschillende uitvoeringen, je kunt dus een grasmat kiezen die past bij jouw smaak. Terwijl de buren druk in de weer zijn met grasmaaier en kantentrimmer kun jij lekker van je tuin genieten met een grasmat die er altijd netjes bij ligt. Een ander belangrijk voordeel is dat je kunstgras uiteraard ook kunt toepassen als de kwaliteit van de grond slecht of matig is. Maak de tuin compleet met een paar gezellige plantenbakken en je hebt toch een groene tuin, ondanks dat je er geen struiken en vaste planten in kunt zetten omdat die niet goed wortel kunnen schieten.

De prijs van een kunstgrasmat
Je koopt kunstgrasmatten per meter. De prijs is afhankelijk van je voorkeur. Je kunt ook kiezen voor goedkoop kunstgras. Het gaat dan vaak om een restpartij of om een variant die uit het assortiment gaat. Maar als je hier precies genoeg aan hebt dan is dat natuurlijk mooi meegenomen. Als je je kunstgras online bestelt dan wordt dit netjes bij je thuis bezorgd. Vergeet geen kunstgrashaken mee te bestellen als je je grasmatten in de grond wilt vastzetten om te voorkomen dat ze na verloop van tijd gaan omkrullen.