Holland Festival in grote Markthal Food Center 

In de Markthal komen onder meer restaurants en cafés. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

In de Centrale Markthal op het Food Center Amsterdam worden voorstellingen geprogrammeerd van het Holland Festival. Van 16 tot en met 18 juni speelt daar het Belgische acteurscollectief FC Bergman JR, een ‘spectaculaire satire op het hedendaags kapitalisme’ naar de gelijknamige cultroman van de Amerikaanse schrijver William Gaddis.

Op het Food Center Amsterdam aan de Jan van Galenstraat zullen de komende jaren circa 1500 woningen worden gebouwd. Een deel van het afgesloten terrein zal openbaar worden. De monumentale markthal uit 1934 zal worden opgeknapt en krijgt een nieuwe, nader te bepalen functie waarbij in ieder geval ruimte komt voor eten en drinken.

Vooruitlopend daarop zijn er dus theatervoorstellingen van het prestigieuze Holland Festival. De markthal is jaarlijks in september onderdeel van het voedselfestival Markt van 1001 smaken. Het Holland Festival programmeerde afgelopen jaar ook al op het Mercatorplein in West: het 21ste eeuwse spookhuis Phobiarama. Op het Westergasterrein vinden al jarenlang voorstellingen plaats.

DeWestkrant