Horecazaak in West overnemen? Dat kost een flinke som geld

Rooster op de Wittenkade. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins

Een aantal horecazaken in West staat te koop. De nieuwe uitbaters moeten vaak een fors overnamebedrag meebrengen, bovenop de huur. Een overnamesom van meer dan een ton is geen uitzondering, zo blijkt uit de aangeboden zaken bij Duijn Horecamakelaars. Zelfs is er een uitschieter bij van vier ton.

Pizzaketen Domino’s wil de Tajine Bar op het Mercatorplein overnemen, zo meldden we onlangs al. Op de makelaarssite is sprake van een overnamebedrag van 85.000 euro. En ook schreven we eerder over Meneer van Loon in de Curaçaostraat, in de etalage gezet voor 115.000 euro. De financiële gevolgen van de coronamaatregelen speelden een rol bij dit besluit. 

Café Rooster aan de Wittenkade is een andere in het oog springende zaak die ter overname staat. De nieuwe horeca-uitbater moet 125.000 euro neertellen voor de overname van het eetcafé met terras in de Staatsliedenbuurt, de maandelijkse huur is 1649 euro. 

Op meer plekken in West staan restaurants, eetcafés en afhaalzaken ter overname. Ook IJsmanschap op de hoek van de Postjesweg staat in de etalage, voor 45.000 euro. Een afhaal- en bezorgzaak voor sushi in de Spaarndammerstraat moet eveneens 45.000 euro opbrengen. 

Gastrobar Colibri in de Nicolaas Beetsstraat, waarover Patricia dit stuk schreef, is beschikbaar voor 125.000 euro. Voor een ruim eetcafé met terras met zicht op het water in Oud-West wordt 395.000 euro gevraagd; de makelaar toont geen naam en locatie van deze zaak. Een groot deel van de dag is er zon op het terras, staat er in de omschrijving.