Iconische liefdesverhalen bij OBA Mercatorplein

Beeld: Arenda de Hoop
Hoogstins2024
Van 28 november 2021 tot en met 10 januari 2022 is de expositie Iconic*stories gratis te zien bij OBA Mercatorplein. Dit jaar is het exact 20 jaar geleden dat oud-burgemeester Job Cohen in Amsterdam de eerste koppels van gelijk geslacht in de echt verbond. Nederland schreef hiermee wereldgeschiedenis. Het jubileum van dit bijzondere feit is de aanleiding voor deze expositie rond het burgerlijk huwelijk.
In OBA zie je een serie portretten van LGBTQIA+ stellen, activisten en kunstenaars. Met het huwelijk als aanleiding worden in tekst en beeld aanverwante onderwerpen aangesneden: coming out, zelfliefde, roze ouderschap, liefde en verlies, genderidentiteit en queer rituelen. Ook is er ruimte om je eigen boodschap achter te laten.
Vanaf het najaar van 2021 tot en met Pride 2022 zal de expositie langs verschillende openbare bibliotheken reizen en daarmee de verschillende stadsdelen van Amsterdam aandoen. Met deze expositie hopen de makers bezoekers te inspireren om hun leven op eigen wijze in te richten: liefde is van iedereen.
DeWestkrant