Jonge festivalmakers gezocht voor Festival College

(Foto: Marieke Josselet)
Hoogstins2024

Met het Festival College leren jongeren evenementen organiseren. Daarvoor wordt speciaal een evenement voor Amsterdam-West geproduceerd. Festival College zoekt deelnemers die zich hierin een halfjaar lang willen laten coachen.

Festival College 2021 gaat van start
In mei en juni start EventHands met Festival College 2021 in het kader van de Impact Generator, een programma voor jongvolwassenen en hun omgeving om verschil te maken in de stad. Tijdens Festival College ontdekken jongvolwassenen van 16 t/m 26 jaar door middel van workshops en persoonlijke coaching hoe zij een evenement kunnen organiseren en waar hun talenten liggen. Productie, programmering, styling, marketing, presentatie, financiën en samenwerking, alles komt aan bod.

Impact maken in West

Daarnaast zetten de deelnemers van Festival College zich in om aan het eind van het jaar een evenement te organiseren dat impact maakt in de buurt. In 2021 is die buurt Amsterdam-West. Samen met buurtorganisaties gaan de deelnemers op zoek naar actuele thema’s en manieren om een positief maatschappelijk effect te creëren.

Festival College

Festival College is gratis en duurt 6 maanden. Deelnemers krijgen 12 workshops op het gebied van evenementenorganisatie en persoonlijke ontwikkeling. De workshops worden gegeven door grote namen uit de festivalwereld, zoals makers van Mysteryland, Mystic Garden, Appelsap en Milkshake. Daarnaast delen professionals uit het bedrijfsleven hun ervaring en kennis en krijgen de deelnemers 1-op-1 en groepscoaching om sociale en maatschappelijke skills te versterken.

Het programma past goed binnen de maatschappelijke diensttijd, maar sluit ook heel goed aan bij de behoefte van jongeren om zich te oriënteren op de arbeidsmarkt en de toekomst. Iedereen van 16 t/m 26 jaar is welkom, ongeacht vooropleiding of situatie.

Impactmakers gezocht

Ben jij creatief, sociaal en enthousiast en wil je je inzetten voor Amsterdam-West, Nieuw-West en haar bewoners? En wil je leren over de evenementen- en festivalwereld en ontdekken waar jouw talenten en kansen liggen? Meld je dan aan voor Festival College 2021 en maak impact!

Over EventHands

Impact Generator is een programma van EventHands. EventHands zet zich in voor inclusie en actief burgerschap van jongeren in Amsterdam. Door middel van workshops en coaching stimuleert EventHands jongeren om autonoom en zelfstandig te participeren in de samenleving. EventHands is gevestigd in de Clifford Studio in Westerpark.

Aanmelden doe je op www.impactgenerator.nl

DeWestkrant