Jorn Konijn nieuwe directeur Van Eesteren Museum 

De nieuwe directeur Jorn Konijn van het Van Eesteren Museum.
Hoogstins

Het Van Eesteren Museum in Nieuw-West heeft Jorn Konijn aangesteld als nieuwe directeur. Konijn (44) werkte onder meer als hoofd programmeur bij Dutch Design Week, als curator bij EYE Filmmuseum en het Nederlands Architectuurinstituut.

Zijn aantreden valt samen met de start van de manifestatie over 20 jaar stedelijke vernieuwing in Nieuw-West, getiteld SuperWest. “Culturele activiteiten ontstaan voor mij altijd vanuit verbinding: gesprekken met makers, medewerkers, vrijwilligers en bovenal het publiek”, aldus Jorn Konijn. 

“Die verbindende rol past erg goed bij het Van Eesteren Museum. Nieuw-West is een plek die meer dan alle andere Amsterdamse plekken leeft, beweegt en voortdurend verandert. Een plek waar vele culturen elkaar ontmoeten, met middenin die levendigheid een paviljoen, buitenmuseum en een boeiend programma.”

Birgitte de Maar, voorzitter bestuur Van Eesteren Museum: “Met Jorn haalt het museum een creatieve geest binnen die zijn sporen tot ver over de landsgrenzen heeft verdiend. Zijn voorgangers hebben de lat hoog gelegd: in tien jaar tijd werden een paviljoen, museumwoning en collectie opgebouwd met als kers op de taart de officiële museumstatus in 2020.”