Zó vier je Pride Month in stijl

Foto: Shutterstock
Hoogstins2024

Pride Month is een Amerikaans evenement, maar een bakkerij in De Baarsjes heeft iets bedacht om er ook in Amsterdam aan mee te doen.

Op 1 juni begint de Pride Month in de VS. Een maand lang is er dan extra aandacht voor de positie, emancipatie en acceptatie van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en andere mensen van de LHBT+-gemeenschap. Nederland heeft geen officiële Pride Month, maar pakt op een ander moment groots uit om de diversiteit te vieren, namelijk Pride Amsterdam. Dit event vindt dit jaar van 30 juli tot en met 7 augustus plaats. Het thema: My Gender, My Pride.

Regenboogvlag
In ons stadsdeel is de regenboogvlag overal te zien. In de vorm van bankjes, zoals op het Mercatorplein, en als stoep bij het Bos en Lommerplein. Ook wappert de vlag uit veel ramen. Daarnaast zijn er bij ons geregeld speciale LHBT+-feestjes, bijvoorbeeld bij Buurtkamer Meneer Howard & Co. Een tijdje geleden ging in De Baarsjes zelfs een heuse Queer Schaakclub van start. Het zou me dan ook niet verbazen dat veel bewoners er best voor in zijn om Pride Month te vieren. Een prima opwarmertje voor Pride Amsterdam Pride Month, dacht ik zo.

Kleurrijke zoetigheden
Amsterdam Cupcake Company in de Marco Polostraat speelt op die wens in. Dit bedrijf heeft speciaal voor de Pride Month een collectie ontworpen. Behalve een ‘gewone’ Pride Month Cupcake Set (16,80 voor vier cupcakes, ook vegan/glutenvrij) is er een set met mini-cakes, inclusief hartjes in alle kleuren. Verder is er een witte Pride Month Taart met rozetjes, spikkels en gekleurde hartjes. De zoetigheden, die van 1 juni tot en 30 juni op bestelling te krijgen zijn, zijn ideaal om Pride Month in stijl te vieren. Een paar weken later kun je het feestje verlengen met zoet uit de Pride Amsterdam collectie. In ons stadsdeel hoef je nooit op een houtje te bijten!

DeWestkrant