3 boekentrips in West

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

In West hebben we alles om de (voor)leeszucht van groot, kleiner en écht klein te stillen: goede boekwinkels, fijne bibliotheken en speciale events. We brengen er drie onder je aandacht.

GROOT
De Nieuwe Boekhandel, Pink West Boeken bespreekt ‘Luikend’ van Ingrid Kluvers: zondag 10 september
Nadat het LHBT+-netwerk Pink West er na tien jaar mee ophield, bleven er nog twee dingen over: een borrel en Pink West Boek. Deze boekenclub komt vier keer per jaar op zondag samen in De Nieuwe Boekhandel aan de Bos en Lommerweg 227. De eerstvolgende keer bespreekt de club het boek Luikend van Ingrid Kluvers. Een ontroerende roman over de strijd van een volwassen vrouw met haar verleden, haar geaardheid en de veranderende wereld om haar heen.” De schrijfster zal aanwezig zijn en met de aanwezigen in gesprek gaan. Na afloop is er een borrel bij Podium Mozaïek.

KLEINER
MidWest, literair festival Spinning Stories: zondag 17 september
Dit gratis event is bedoeld om kinderen en jongeren van 4 t/m 18 jaar ‘de betoverende wereld van verhalen’ te laten ontdekken’. In het hart van De Baarsjes (Cabralstraat 1) kunnen zij schrijvers ontmoeten, een kort verhaal schrijven of leren hoe ze een verhaal met illustraties kunnen vertellen. De dag bestaat uit voorleessessies en workshops over tekenen, schrijven en spoken word. Reken ook op een kinderboekenmarkt, plus spelletjes en speurtochten in de tuin. Spinning Stories vindt plaats tijdens de Boekenweek voor Jongeren (15 t/m 24 september) en in aanloop naar de Kinderboekenweek (4-15 oktober). Met bijdragen van onder anderen Ellen Brudet (zie hieronder), Nassira Rahmouni, Jade van der Zalm, Ramona Treffers, Hedy Tjin, Zindzi Zevenbergen en Stichting Zichtbaar.

ECHT KLEIN
De Nieuwe Liefde, boekpresentatie Ellen Brudet: zondag 24 september
Dit culturele centrum aan de Da Costakade 102 draait om taal. Op deze plek in Oud-West voelen ‘woordfluisteraars, meestervertellers en letterbazen’ zich vast thuis. De ene keer kun je er luisteren naar spoken word, de andere keer kun je er een masterclass volgen. Boekpresentaties zijn er ook regelmatig. Ze komt Ellen Brudet er haar splinternieuwe prentenboek Nine & Mella. Bij ons thuis presenteren. Ellen is de eigenares van Colourful Goodies, een unieke winkel in Noord. Ze verkoopt er poppen in iedere huidskleur en met verschillende haartypes. Daarnaast heeft ze ook poppen met het syndroom van Down of een lichamelijke beperking. Kortom: ze verkoopt speelgoed waar ieder kind zich in kan herkennen. Via haar prentenboek komt de wijk waarin Nine en Mella wonen tot leven. Reken maar dat deze buurt multicultureel zal zijn en dat vele Amsterdammertjes zich zullen herkennen in de hoofdpersonen. Ellen zal voorlezen en na afloop is er ‘een speelse verrassing voor jong en oud’.