Kerstactie voor kwetsbare gezinnen van start in Nieuw-West

Shutterstock/Catalina M
Hoogstins2024
Vrijwilligersorganisatie Serve the City heeft een actie opgezet voor ongedocumenteerden in Amsterdam en hun gezinnen. Op 16 en 17 december zamelen zij in Nieuw-West kerstpakketten voor deze groep in.

Sinterklaas is in het land, kerst komt eraan. December zou voor iedereen een feestmaand moeten zijn. Maar door corona hebben veel ongedocumenteerden in Amsterdam en hun gezinnen het financieel extra zwaar. Serve the City wil deze groep van 500 mensen die wekelijks bij een alternatieve voedselbank moeten aankloppen dit jaar extra verrassen met een kerstpakket.


Reversed Advent Actie
Om dit mogelijk te maken is de vrijwilligersorganisatie op dinsdag 30 november de Reversed Advent Actie gestart. Iedereen kan daaraan meedoen – jij, vriendengroepen, studentenverenigingen, bedrijven – en het is de bedoeling dat je over circa twee weken een kerstpakket hebt samengesteld voor een gezin dat dit heel goed kan gebruiken.

Inleveren pakketten
Ken je zo’n adventskalender waarbij je tot aan kerst elke dag een chocolaatje eet? Voor deze actie ga je precies het tegenovergestelde doen. In plaats van dat je elke dag chocola uit je kalender haalt, geef je elke dag iets weg. Wil je meedoen, meld je dan aan via de site van Serve the City voor ‘Reverse Advent’, je krijgt dan een boodschappenlijst en het adres in Nieuw-West waar de pakketten op 16 of 17 december moeten worden ingeleverd.

Doel: 500 kerstpakketten

Als je je hebt aangemeld, moet je zorgen dat je een grote doos vindt. Daarna stop je er elke dag een artikel van de lijst in (koffie, chocola, meel, olijfolie), zodat je kerstpakket binnen twee weken klaar is. Serve the City streeft ernaar om 500 kerstpakketten uit te delen. “We merken dat juist in deze lastige tijden mensen graag iets voor een ander willen doen, maar soms niet weten waar ze moeten beginnen. Dit is een kant-en-klare oplossing voor een vrijgevig hart en je helpt ook écht iemand heel concreet” aldus Brigitte Vonck-Makkinje, directeur Serve the City.