Klanten doneren geld – ‘Zelfs vlak voor zijn overlijden was Martin nog te vinden in zijn winkel’

De rolluiken zijn dicht bij Martin's Avondwinkel. (Foto De Westkrant)
Hoogstins2024

Ruim 150 klanten en buurtbewoners hebben geld gedoneerd na het bericht dat Martin van Martin’s Avondwinkel is overleden. De winkel en slijterij in de Jan van Galenstraat is een begrip sinds 1955. Een buurtbewoonster heeft de doneeractie opgezet om de partner van Martin financieel te steunen.

“Brigitta en Martin stonden samen 7 dagen per week in Martin’s Avondwinkel”, zo schrijft initiatiefnemer Monique van Dijk. “Menig buurtbewoner kwam er om wat boodschappen te halen, een patatje of ijsje te bestellen of gewoon om gezellig een praatje te maken. Martin en Brigitta waren er altijd. Zelfs vlak voor zijn overlijden was Martin nog te vinden in zijn winkel. Martin’s Avondwinkel heeft hierdoor een zeer belangrijke buurtfunctie.”

“Martins uitvaartverzekering zal de kosten van de uitvaart helaas niet geheel dekken. Daarnaast heeft Brigitta geen inkomen nu de winkel is gesloten.” Inmiddels hebben dus meer dan 50 klanten en buurtbewoners geld overgemaakt in het kader van de doneeractie. De teller stond donderdag op 3200 euro. 

Foto Facebook
DeWestkrant