Einde voor Martin’s Avondwinkel: inboedel geveild

De rolluiken van Martin's Avondwinkel blijven na 55 jaar definitief dicht. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Het doek valt voor Martin’s Avondwinkel aan de Jan van Galenstraat. Inboedel en voorraad zijn te koop gezet via een online veiling.

In oktober vorig jaar overleed Martin van Martin’s Avondwinkel, een begrip in de buurt sinds 1955. Klanten en buurtbewoners zamelden geld in om zijn partner Brigitta financieel te steunen. Martin en Brigitta stonden samen zeven dagen per week in de winkel. 

De actie leverde 239 donaties op met een totaalbedrag van ruim 6000 euro. De donaties waren bedoeld om uitvaartkosten en leveranciers te betalen, zo stelde initiatiefnemer Monique van Dijk, buurtbewoner en klant. 

Nu is alsnog het definitieve einde van de avondwinkel gekomen. Bij online veilinghuis GSD is de winkelvoorraad te koop, waaronder wijn, bier, sterke drank en sigaretten. Ook kan worden geboden op apparaten als vriezers en koelkasten.  

In de Staatsliedenbuurt sloot vorig jaar zomer De Avondmarkt, een iconische avondwinkel aan De Wittenkade met een geschiedenis van ruim 50 jaar. Het lukte niet om een opvolger te vinden. Amsterdam-West verliest daarmee in korte tijd twee bekende avondwinkels.