‘Beste Turkse pizza van de stad’ binnenkort ook in Oud-West

Aan de nieuwe vestiging op de Overtoom wordt nog hard gewerkt. (Foto Patricia Jacob)
Hoogstins2024

Rond 15 april opent Effendy de deuren op de Overtoom 85. In het pand waar voorheen Legend Chicken zat, kun je dan lahmacun (Turkse pizza) scoren. Effendy heeft al een lahmacun café op de Rozengracht. Levent Akar verkoopt zijn razend populaire pizza’s op het adres waar ooit zijn vaders eerste winkel zat. Je herkent Effendy aan de rij voor de deur.

De klassieke lahmacun is belegd met een mengsel van pikant gekruid gehakt, ui, verse tomaten, pikante pepers en peterselie (8,45 euro). Veel mensen eten de pizza met knoflooksaus en sambal. Volgens kenners lijkt de versie van Effendy het meest op het Turkse origineel. Sommigen hebben het over ‘de beste Turkse pizza van de stad’. Het deeg is krokant, maar niet zo knapperig dat de schilfers eraf vallen. Je moet de pizza namelijk nog wel als een wrap kunnen oprollen.

De Turkse pizza is er ook met spinazie en feta en met kip of kebab. Voor vegans is er een pizza met vegan kaas en spinazie. Doe zoals de Turken doen en combineer je lahmacun met ayran, gezouten drinkyoghurt. Turkse eten rukt op in Oud-West. Eind januari landde Belly Pepper in de De Clercqstraat. De gerechten van dit restaurant worden net wat ‘funkier’ gepresenteerd dan bij de gemiddelde Turkse zaak.