Klanten niet erg blij met hoge kortingen Avondmarkt 

Eigenaar Hans van Akkeren rekent af met een van zijn laatste klanten. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Voor de allerlaatste keer is De Avondmarkt woensdag open. Een begrip in de Staatsliedenbuurt en daarbuiten. Na 44 jaar rekent eigenaar Hans van Akkeren af met een van de laatste klanten. Hij en zijn vrouw Trudy gaan met pensioen. Het is niet gelukt om iemand te vinden om de winkel aan de Wittenkade over te nemen. 

Trouwe klanten lopen woensdagavond een beetje ontheemd rond. Veel schappen zijn al bijna leeg. Het plafondlicht lijkt nog wat onbarmhartiger te schijnen dan op al die avonden die niet de laatste waren. Erg blij met de hoge kortingen zijn de klanten niet. Liever hadden ze gehad dat De Avondmarkt gewoon openbleef.

‘Mooi’, zegt Van Akkeren over alle warme reacties en steun waarmee hij de laatste weken is overstelpt. Nu realiseert hij zich pas echt hoe bijzonder De Avondmarkt was en hoe belangrijk de winkel is geweest in de levens van buurtbewoners. 

Gedag zeggen, een praatje maken, de klanten kennen, Van Akkeren vond het allemaal gewoon. Maar de jaren zijn voorbij gevlogen en eerlijk gezegd vindt Van Akkeren het wel mooi geweest. Nog één keer is De Avondmarkt even open: op zaterdagmiddag van 12 tot 17 uur is er een afscheidsborrel voor klanten met het hele winkelteam en uitverkoop van de allerlaatste spullen.

Foto Richard Mooyman
Foto Richard Mooyman
DeWestkrant