Doek valt voor De Avondmarkt in Staatsliedenbuurt

Hoogstins2024

In 2019 vierde De Avondmarkt zijn vijftigste verjaardag, maar onlangs werd bekend dat deze iconische en uiterst geliefde winkel definitief zijn deuren zal sluiten. Het naderende afscheid valt eigenaar Hans van Akkeren zwaar.

De Avondmarkt aan de De Wittenkade 90-96 gaat voorgoed zijn deuren sluiten. Op woensdag 31 mei kunnen klanten voor het laatst winkelen bij deze iconische winkel in de Staatsliedenbuurt. Dit is te lezen in de brief die eigenaar Hans van Akkeren heeft geschreven en op het raam van de zaak heeft geplakt. De beslissing om de zaak definitief te sluiten noemt hij ‘misschien wel de zwaarste’ in zijn leven’.

Potentiële opvolger
Omdat Hans na 44 jaar met pensioen wilde gaan, heeft hij de afgelopen drie jaar gezocht naar een geschikte opvolger. In dit artikel schreven we waarom het lastig was om een geschikte kandidaat te vinden. Toch leek het de goede kant op te gaan. Hans vertelde dat hij in gesprek was met een buurtbewoner die de zaak in zijn geheel wilde overnemen. Hij had het zelfs over het inwerken van zijn opvolger. Naar nu blijkt, is het niet tot een overeenkomst gekomen.

Afscheid van klanten
Tot en met 31 mei gaan Hans en zijn team, waarvan velen al decennia in De Avondmarkt werken, de voorraad ‘uitverkopen’. Per 1 juni gaat Hans met pensioen, maar op zaterdag 3 juni gaan de deuren van 12.00 tot 17.00 uur voor de allerlaatste keer open en willen hij en zijn vrouw met het hele team afscheid nemen van hun klanten ‘onder het genot van een hapje en een drankje’.