Laat je inspireren door duurzame mode-ondernemers uit West 

Hoogstins2024

Vandaag start Fashion Revolution Week, deze week vindt jaarlijks plaats rondom 24 april. Op deze datum stortte in 2013 de kledingfabriek Rana Plaza in Bangladesh in. De mensen in dit gebouw maakten kleding voor veel van de grootste modemerken ter wereld. 

Elk jaar wordt er door Fashion Revolution middels een actueel thema aandacht gevraagd voor de omstandigheden in de kledingindustrie. Het thema van dit jaar is ‘RIGHTS, RELATIONSHIPS AND REVOLUTION’ en staat in het teken van zowel het opkomen voor de rechten van de natuur als voor mensenrechten.

Daarom lichten we graag een aantal ondernemers uit West uit. Zij hebben het namelijk in hun DNA om in oplossingen te denken die zowel ten goede komen aan onze planeet als alle mensen die zijn verbonden met de kledingindustrie. Deze missiegedreven helden maken onderdeel uit van Ware Westen, het go-to platform voor duurzame modetips in Amsterdam West.

Makers Unite in De Hallen bijvoorbeeld. Zij maken de mooiste duurzame modecollecties lokaal. Maar dat niet alleen, door het gezamenlijk ontwerpen en produceren van duurzame producten met nieuwkomers ondersteunen zij hen met toegang tot de arbeidsmarkt. Hiermee willen zij de verhalen rond migratie wereldwijd veranderen.

Qnoop is ook gevestigd in De Hallen en pakt het probleem van incomplete paren sokken aan met hun inmiddels iconische knoopje, om je sokken in de was aan elkaar te bevestigen. Maar daar blijft het niet bij; de sokken van Qnoop worden gemaakt van GOTS-gecertificeerd biologisch katoen door een klein familiebedrijf in Portugal. Dit kleinschalige bedrijf heeft veel zorg en aandacht voor kwaliteit en de impact op de mensen en hun omgeving.

Ga naar www.warewesten.nl voor meer inspiratie van revolutionaire ondernemers uit jouw buurt! 

DeWestkrant