Grote letters moeten groengebied zichtbaarder maken

Foto stadsdeel Nieuw-West
Hoogstins2024

De twee meter hoge letters De Bretten zijn moeilijk over het hoofd te zien. Het relatief ongerepte groengebied tussen Sloterdijk en Halfweg moet bekender, zo vindt de gemeente. Om die reden zijn de enorme 3D-letters geplaatst bij de ingang van Volkstuinpark De Groote Braak. 

Voor veel Amsterdammers is De Bretten nog onbekend terrein, aldus de gemeente. Het natuur- en recreatiegebied wordt ook wel bestempeld als ‘laatste stadswildernis van Amsterdam’. Zonde dat veel bewoners hun weg niet vinden naar De Bretten, vindt de gemeente. Zeker nu groen dichtbij huis nog belangrijker is geworden als gevolg van de coronacrisis.

“De Bretten is met recht een groene parel en een prachtige entree van ons stadsdeel en daarmee van Amsterdam”, zo laat dagelijks bestuurder Erik Bobeldijk van stadsdeel Nieuw-West weten. “Met de letters vergroten we de zichtbaarheid van De Bretten en nodigen we mensen uit om dit mooie natuurgebied te bezoeken.” De letters blijven hier staan tot eind dit jaar, daarna gaan ze naar een andere plek in het gebied. 

De gemeente heeft eerder met bewoners, ondernemers en bezoekers al een reeks ideeën bedacht om De Bretten op de kaart te zetten. Het gaat onder meer om de aanleg van een ‘landmark’, een informatiecentrum met horeca, meer open water, de aanplant van een voedselbos, een beeldentuin, een vorm van publieksvervoer en een brug over de N200. De ideeën worden nader bekeken op wenselijkheid en haalbaarheid. 

De Bretten (Foto Richard Mooyman)
DeWestkrant