Natuurgebied De Bretten in Nieuw-West krijgt een bos

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Op 30 november werd bekend dat het college van B en W ruim 10 miljoen gaat investeren in zeven grote groenprojecten. Een daarvan is LaBGReen De Bretten. De Bretten is een natuurgebied van 130 hectare in Nieuw-West. In deze groene strook, die bekend staat als de laatste stadswildernis van Amsterdam, laat de gemeente een bos van 2 hectare aanleggen. Daarnaast worden de paden en toegangen, speel- en sportvoorzieningen en het straatmeubilair onder handen genomen. Ook komt er een plek voor waterrecreatie. De gemeente trekt 1.842.520 euro uit voor dit project.
Van de zeven projecten krijgt het initiatief in Zuidoost het meeste geld: 2,4 miljoen euro. Dit geld gaat naar de inrichting van acht parkvelden in het nieuwe Gaasperdammertunnelpark.
De ruim 10 miljoen is de eerste helft van de 26,6 miljoen euro die voor grote groenprojecten is gereserveerd. De overige 15 miljoen euro volgt begin komend jaar. In 2021 en 2022 wordt er ook nog 6 miljoen euro uitgegeven aan onder meer het vergroenen en klimaatbestendig maken van straten en pleinen, 250 extra bomen, verschillende voedselinitiatieven en natuurvriendelijke oevers in het Amsterdamse Bos.

DeWestkrant