Viet View in de Foodhallen is een corona-ommetje waard

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

In de Foodhallen kun je nu even niet rondslenteren, maar eten to go is wél een optie. Zo kun je het weekend inluiden met het Vietnamese lekkers van Viet View.

Een tijdje terug gingen we een weekendje naar Rotterdam. De eerste avond haalden mijn vriend ik authentiek Indisch eten bij het charmante Ap Halen. De tweede avond wilden we inslaan bij het eetparadijs naast ons hotel: de Foodhallen. Er bleek echter maar één zaak open te zijn, eentje met sushi op de kaart. En daar hadden we die avond nou net geen zin in. Op naar Katendrecht dan maar. Voor de pad thai van Thai Bird, om precies te zijn.

Rotterdam versus Amsterdam
Toen ik surfte op de site van de Foodhallen realiseerde ik me dat ik niet eens wist hoe het zat met onze eigen Foodhallen. Was het aanbod daar nu ook zo mager? Ik kan jullie vertellen dat dit geenszins het geval is. Net zoals in Amsterdam álles beter is dan in Rotterdam, is het culinaire aanbod van onze Foodhallen beter – lees: een stuk breder. Zo werd ik helemaal blij toen ik zag dat mijn favoriete kraam Viet View open was en je er eten to go kon scoren (pick-up en delivery). Snel maar eens doen, dacht ik toen.

‘Rauwe’ loempia’s
De Vietnamese keuken is namelijk een van mijn favoriete Aziatische keukens. Chefs gebruiken veel verse kruiden (munt, koriander), strooien met knapperige groenten, mixen warme ingrediënten met koude en laten zoete, zure, zoute en pittige smaken naadloos in elkaar overlopen. Dat de gerechten meestal vrij licht zijn is ook meegenomen. Een van de beste Vietnamese culinaire uitvindingen ooit vind ik de ‘rauwe’ loempia’s (goi cuon), rollen van rijstpapier gevuld met rijstvermicelli, kruiden, groenten, vis, vlees en/of fruit.

Dronken love tofu
Bij Viet View maken ze deze ongefrituurde loempia’s in verschillende versies. Ik heb ze allemaal al eens uitgeprobeerd. Vandaag snak ik naar de loempia’s met steamy dreamy shrimp (8 euro) en de drunken love tofu, reepjes tofu met sojasaus en rijstwijn. Nog twee bowls met kip erbij (à 12,50 euro), et voilà:een diner.

Superbowl met kip
Hoe lekker deze bowls zijn, weet ik ook al uit ervaring. Het staat in hoofdletters in mijn geheugen gegrift: een mix van gebraden kip met groenten, kruiden, rijstvermicelli, gebakken uitjes, geplette pinda’s en een Vietnamese vinaigrette. Alsof dat nog niet genoeg is, liggen er ook nog knapperige, gefrituurde loempia’s bovenopNiet zomaar een slaatje kip, maar een overdonderende, overheerlijke waterval van smaken en texturen. Als ik met mijn papieren tas op de fiets stap, moet ik me echt inhouden om de verpakking niet open te scheuren en alvast wat kip soldaat te maken.

10.000 stappen-hap
Bij Viet View komen trouwens ook aardig wat baguettes uit de keuken (caramelized pork belly, Saigon rib-eye). Handig om mee te nemen als je van het weekend weer eens een corona-wandeling maakt. Als je op een beetje blije manier je 10.000 stappen wilt halen, heb ik nog meer tips. Een hotdog met lamsworst en harissa van Bulls & Dogs bijvoorbeeld of een sandwich de tortilla van Jabugo Bar Iberico. Overigens hapt een Truffle Burger van The Butcher tijdens het wandelen ook soepel weg. Heb je 10.000 stappen gezet, dan is dat best een borrel waard. Haal er dan wat Bar Bites bij, bitterballen bijvoorbeeld. Daarna richting Mr. Temaki voor de Big Sushi Box van 32 stuks, ook te krijgen in vegan variant. Ik zei het toch al? Onze Foodhallen hebben meer te bieden dan die in Rotterdam.