Leer poëzie en levensverhalen schrijven bij Café Belcampo

Samen schrijven bij Café Belcampo
Hoogstins2024

Speciaal voor senioren organiseert stichting KunstenDialoog twee poëzieworkshops. Ze worden gegeven door Wilma van den Akker, alias Mevrouw SchrijfTaal. Zij is ook bekend van de geslaagde cursus ‘Levensverhalen schrijven met 55-plussers’.

Poëtisch gereedschap
Gedichten schrijven moeilijk? Welnee! Mevrouw SchrijfTaal helpt je op gang. Zij komt met een rugzak vol sterke voorbeelden, prikkelende schrijfoefeningen en poëtisch gereedschap om mee aan het werk te gaan.

Feedback
Tijdens de workshops ontstaan de gedichten onder je handen. Jouw eigen poëtische gereedschapskist wordt voller. Hoogtepunten zijn de onderlinge uitwisseling van gedichten en feedback van docent en andere deelnemers. Ervaring is welkom, maar niet noodzakelijk. Doe mee en verras jezelf.

Locatie poëzieworkshops
Mevrouw SchrijfTaal geeft de poëzieworkshops op 24 en 31 mei, van 11.00 tot 13.00 uur bij Café Belcampo/OBA De Hallen.

Nog een optie: levensverhalen schrijven
Zin om levensverhalen te schrijven? Ook dat kun je leren! Hetty Kleinloog, een ervaren schrijfdocent, geeft binnenkort een cursus in zes delen. Deelnemers schrijven hierin aan hun eigen levensverhaal of aan dat van iemand anders, zoals een familielid of een historisch personage. Je kunt het ruim zien: ook reisverhalen zijn (auto)biografisch, net als de geschiedenis van het dorp waar je bent opgegroeid.

Schrijven als ambacht
De docent biedt in de lessen een combinatie van inspirerende theorie en oefeningen, waardoor schrijfplezier en schrijfvaardigheid vergroot worden. Het accent ligt op de ambachtelijke kant van het schrijversvak en er is aandacht voor verhaaltechnische aspecten zoals opbouw, tijd, vertelperspectief, gebruik van metaforen, dialogen. In een veilige omgeving, waarin met aandacht voor ieder individu opbouwende feedback gegeven wordt, wordt iedereen in zijn of haar creativiteit gestimuleerd.

Data schrijfcursus
De data van de cursus zijn als volgt:
7 juni| Een koffer vol verhalen
14 juni| De levenslijn: rode draad en thema’s in het leven
21 juni| Het vertelstandpunt en het vertelperspectief
28 juni | Tijdsbeeld/beschrijving van omgevingen als stad & natuur
5 juli | Structuur van een verhaal
12 juli | Het herschrijven van een verhaal

Voor vragen mail: productie@kunstendialoog.nl