Mimi wil Amsterdammers blij maken met Venezolaanse arepa’s

Crave It op de Ten Katemarkt. Foto: Patricia Jacob.
Hoogstins2024

De Ten Katemarkt is een hotspot voor streetfood. Sinds kort is er een nieuwe happenkraam geland: Crave It van Mimi S. Hyne.

Bakkerij Straathof en Het Warme Notengilde zijn vaste verschijningen op de Ten Katemarkt. Het aanbod daaromheen verandert regelmatig. Afgelopen zaterdag zag ik een nieuw gezicht: Mimi S. Hyne, een Spaanse uit Barcelona met roots in Venezuela. Ze weet precies wat ze wil. “I want to connect through food.” Daarnaast wil ze blijdschap verspreiden. “If you are happy, I am happy too.”

Arepa’s
Met haar bedrijf Crave it gaat ze van het een naar het andere event. Vrijdag en zaterdag staat ze op de Ten Katemarkt. Binnenkort komen daar de donderdagen bij. Ze is gespecialiseerd in
arepa’s, platte broodjes van maïsmeel, die vooral in Venezuela en Colombia worden gegeten. Eerder bood Plaenty al arepa’s aan, maar nu is de beurt aan Crave It.

Glutenvrij
Ik vind de broodjes behoorlijk machtig, maar Mimi somt kwiek de voordelen op: glutenvrij en, afhankelijk van het beleg, halal en vegetarisch. Om ze te beleggen, haalt ze diverse groenten tevoorschijn. Al dan niet in combinatie met bonen en queso fresco. Geregeld heeft ze ook merchada, een gehaktmengsel. Op de Insta van Crave It zag ik een arepa met kip, salsa verde en queso fresco. Ook dat lijkt me een prima idee. 

Cartagena
In Oud-West lijkt de Latijns-Amerikaanse keuken aan een opmars(je) bezig te zijn. Verderop, in de Kinkerstraat, werken bouwlieden hard om Cartagena klaar te stomen voor de opening. De eigenaren kunnen dan hun Colombiaanse en Peruaanse streetfood aanbieden.