Slechts één foodtruckplek in West

Hoogstins2024

Liefhebbers van streetfood hoeven niet meer te wachten tot de Rollende Keukens. Vanaf mei komen op veel plekken in Amsterdam foodtrucks te staan. De gemeente heeft in de stad diverse plekken aangewezen waar deze ventwagens mogen staan. West komt er bekaaid af met maar een truckstop bij de metro Jan van Galenstraat. Andere stadsdelen hebben meer plekken aangewezen. Zo zijn er in Zuid zeven en Nieuw-West zes locaties.

De reden hiervoor is volgens woordvoerder Jolanda Geel van Stadsdeel West dat “de termijn waarop we nu locaties aan moesten leveren te kort was om een goede verkenning voor andere locaties te maken in samenspraak met bewoners.”

In alle stadsdelen, behalve Centrum, komen voedselwagenlocaties. Eigenaren van foodtrucks kunnen een aanvraag indienen voor een vergunning. Exploitanten mogen geen friet, hotdogs of haring verkopen, maar juist gezonde dingen die ze ter plekke bereiden. Het is niet de bedoeling dat een wagen er de hele dag staat, maar na twee à vier uur vertrekt. Volgens het projectplan moeten ondernemers onderling afspreken wanneer wie op welke plek gaat staan.

Hoe dat in zijn werk gaat, wordt misschien morgen duidelijk in Pakhuis de Zwijger. Daar is een bijeenkomst over voedselwagens. Wie van de zomer een tochtje wil maken langs de verschillende truckstops, kan hier alvast kijken waar de verschillende locaties zijn.

DeWestkrant