De spannendste kipnuggets van West eet je bij Jen’s Bing

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Vooral op zaterdag is het druk op het terras van Jenny’s Taiwanese eetzaakje in Oud-West. Het is dan ook dé snack-halte na een bezoek aan de Ten Katemarkt.

Omdat ze Amsterdammers wil onderdompelen in de smaken van de Taiwanese keuken, opende Jenny 2021 haar eigen zaak in de Jan Hanzestraat: Jen’s Bing. Vóór die tijd stond deze ondernemende lady met een schattige caravan op de Ten Katemarkt, waar ze hartige Taiwanese pannenkoeken verkocht. In haar eigen restaurantje etaleert ze een deel van het lekkers dat haar geboorteland land qua streetfood te bieden heeft. En uit ervaring weet ik dat dit veel is, héél veel. Sla dit artikel er maar op na!

Chillen
Vooral op zaterdag is het streetfood en de bubble tea niet aan te slepen en is het dringen op het terras aan de Ten Katestraat. Maar ook door de week heeft Jenny niet te klagen. Er komen dan veel scholieren lunchen of ‘gewoon’ chillen. Toen ik er afgelopen donderdag was, namen vier tieners het leven door bij een brown sugar boba milk en diverse happen, zoals vegetarische dumplings, pannenkoeken met lente-ui en gua bao, een gestoomd broodje met pulled pork, pickles, pinda’s en koriander.

Wereldwijs publiek
Van dat soort hapjes kon ik alleen maar dromen toen ik als tiener opgroeide in het dodelijk saaie Alphen aan den Rijn; een break met appeltaart of een broodje gezond was daar het hoogst haalbare. Amsterdamse jongeren zijn een stuk wereldser en bestellen zonder blikken of blozen de heetste snacks van dit moment, namelijk die uit Japan, Korea of Taiwan.

Guilty pleasure
Ik kwam er onlangs voor yan su ji (5 euro), een snack die op een beetje Taiwanese nightmarket niet mag ontbreken. Ik likte mijn vingers en (vettige) lippen af bij deze kipnuggets à la Taiwan. Alle lof voor het krokante jasje om de kip! De kip was zo mals als alleen kipdijfilet kan zijn. Door het gebruik van kruiden en specerijen – basilicum, gember, Chinees vijfkruidenpoeder – hing er een vleug spanning rond de kip: exotisch, pittig, zwoel. Zó kunnen kipnuggets dus ook smaken. Gun jezelf deze guilty pleasure, zou ik zeggen. Het is tenslotte vakantie!