Lekker spartelen in peuterbadjes in West

Het badje in het Gerbrandypark. (Foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Bij warm weer met een peuter of baby naar strand of zwembad is best een hoop gedoe. Een makkelijkere optie met dit mooie weer is om lekker naar een peuterbadje in een park of op een plein te gaan.

De spartelvijver in het Westerpark -de grootste in West- is na een renovatie net op tijd weer opengegaan. Ouders met kun kleintjes kunnen ook terecht op het Cremerplein in Oud-West en in het Gibraltarbadje bij het Gibraltarplein in Bos en Lommer.

Het badje op het Bellamyplein is sinds kort weer open. Het park rondom is helemaal vernieuwd en het zwembadje is weer helemaal in ere hersteld. Er ligt een parkje rondom waardoor het een heerlijke plek is geworden om te vertoeven op een warme dag.

Naar het Gibraltarbadje is het even zoeken, maar dan vind je een prima waterpartij voor de kleine kinderen. Hoe jet er komt? Vanaf de Bos en Lommerweg ga je de Kijkduinstraat in. Vanaf daar ga je Solebaystraat in en rijd deze vervolgens uit.

Onbekender en misschien daardoor minder druk is het badje in het Gerbrandypark in Nieuw-West, op het randje van de Kolenkitbuurt. Een aanrader ook vanwege de Gaudí-achtige sculpturen rond het zwembad.

De gemeente maakt de pierenbadjes bij warme dagen van meer dan twintig graden iedere dag schoon. Dan wordt ook het water ververst.

Op deze pagina kun je zien waar alle badjes zich bevinden.