Liquid cocaine met rumcola ribs bij Bar Pamela in Oud-West

Foto Patricia Jacob
Hoogstins2024

Waar ooit Café ’t Zonnetje zat, zit nu Pamela. Je vindt er ‘geinig’ barfood als tequila tostada’s, maar Patricia voelde zich er een sneu geval.

Pamela Anderson, de voormalige ster uit Baywatch, heeft er een handje van om van look te veranderen. Zo liep ze in 2018 nog in Hollywood over de rode loper met een torenhoge getoupeerde toef à la Patsy Stone uit Absolutely Fabulous. In de nieuwste bar in de Jacob van Lennepstraat sta ik oog in oog met foto’s van dit zuipende en kettingrokende stijlicoon. Patsy’s portretten passen net zo bij een café als een toog. Immers, ze deed ooit deze briljante uitspraak: “If anyone tells you it is too early to drink wine … unfriend them. You don’t need that kind of negativity in your life.”

Café ’t Zonnetje
De dranklijst van bar Pamela zou Patsy zeker kunnen bekoren: wijn, wodka, whisky, liquid cocaine (een shooter van gin, rabarberlikeur, soda). Hoewel ze best zou balen dat er geen champagne is. De tent zit sinds enkele weken in het pand waar ooit Café ’t Zonnetje zat. Je komt er nu binnen via een deur die niet zou misstaan in een onlangs gekraakt pand. Het interieur heeft dat nonchalante, maar goed doordachte dat je in veel creatieve Europese wijken ziet. Ik merk dat ik afsteek bij de rest van de bezoekers. Met een portfoliomap onder mijn arm en minstens tien jaar eraf was ik hier misschien meer op mijn plek geweest. Nu mislukken heel wat pogingen om met iemand – bezoekers, het personeel – oogcontact te maken.

Bloody Mary Mussels
Nou ja, om met Cruijff te spreken, ‘elk nadeel heb z’n voordeel’. Totdat ik mijn drankje weet te scoren, heb ik ruimschoots de tijd om de boel te bestuderen. Groen, rood, paars, roze en wit in het interieur. Bonte kunstwerken aan de muren, vintage meubels her en der, vanaf de krukken bij het raam aan de kade zie je de woonboot in Mondriaan-stijl. Wat hier te eten valt? Kaneelbroodjes en de ‘verplichte’ smoothiebowl met spinazie, banaan en avocado als ontbijt. Tijdens de lunch gaan de excellente tosti’s van De Tweede Jeugd op de grill en pruttelt de soep van zoete aardappel met limoen en koriander op het fornuis. Van 15.00 tot 22.00 uur kun je kiezen uit de lijst met barfood, zoals bloody Mary mussels, truffelkroketten, sticky rumcola ribs, tequila tostada’s en pierogi: dumplings van aardappel met zuurkool, uiencompote en Parmezaanse kaas (9 euro). Geinige selectie, daar niet van. Maar voortaan ga ik toch weer naar een café waar ik me geen sneu geval voel, zoals De Gruyter op het Van Limburg Stirumplein.
https://www.facebook.com/pages/category/Cafe/Pamela-Amsterdam-100819888100298/