Lunch met de minirijsttafel van Aries

Foto Patricia Jacob
Hoogstins

Gooi het vandaag eens over een andere boeg. Negeer dat eeuwige brood en check de nasi campur op het nieuwe menu van Aries Noodles in Nieuw-West.

Met Indische ouders ben ik niet echt objectief, maar het is toch gewoon een feit dat de keuken uit Indonesië steengoed is en echt wat toegevoegd heeft aan de Nederlandse eetcultuur? Stel je eens voor dat we hier culinair op een soort eiland zouden zitten en nul buitenlandse invloeden hadden toegelaten, hoe boring zou dat wel niet zijn? Gelukkig is dat niet zo, en heeft vooral Amsterdam een razend interessant multicultureel eetlandschap. In ieder hoekje van de stad vind je wel een adresje om te zoenen, zelfs in de non-descripte omgeving van het World Fashion Centre.

Breaking news
Zo zit daar op het Wilhelminaplein Aries Noodles. Mijn tante Evie, die geboren is in Manado, komt er vaak en zei dat ik er eens langs moest gaan om noedels te scoren. Dat heb ik gedaan. Sterker nog: ik heb er al over geschreven. Maar deze week is er dus breaking news: Aries heeft zijn menu uitgebreid. Sinds 2 april kun je bij hem terecht voor nasi campur, de minirijsttafel op één bord die je overal bij waroengs (eetstalletjes) in Indonesië vindt. Voor een tientje krijg je rijst met onder meer telor belado (ei in pittige saus), rendang, ayam kuning (kip in gele kokossaus) en groente. Tijdens de lunch ruil je daar toch met liefde je brood voor in?
https://www.facebook.com/AriesNoodles/