Lunchen tot je groen ziet in de Kinkerstraat

Hoogstins2024

Met de komst van Poké Perfect is de Kinkerstraat uitgedijd tot een playground voor liefhebbers van ‘groen’, licht en verantwoord voer. Ga eens lunchen in de Groene Driehoek!

Nr. 71 B: Poké Perfect
Dit strakke tentje zat al op de Prinsengracht, maar is eind juni ook geland in West. Poké stamt uit Hawaii en is van oorsprong een salade van in sesamolie en sojasaus gemarineerde blokjes rauwe vis, meestal tonijn (ahi), met zwarte sesamzaadjes bovenop en limu, een soort algen, onderop. De poké-schotels die nu populair zijn, zijn minder basic. Bij Poké Perfect kun je je eigen bowl samenstellen op basis van onder meer sushirijst of quinoa. Vervolgens kun je losgaan met premiums als zalm, crispy tofu of gerookte kip. Je eindigt met toppings van groente en fruit, een saus en wat knapperigs. Kant-en-klare schotels zijn er ook, de Sriracha Spicy Tuna bijvoorbeeld: tonijn, avocado, wortel, edamame bonen, lente-ui, sesam, tempura crunchies en Sriracha Mayo Sauce.
http://pokeperfect.nl

Nr. 73A: Seoul Food
Patrick en zijn vrouw koken volgens Koreaanse familiereceptuur. Het vergt aardig wat tijd en moeite om de gerechten te maken. Stuk voor stuk zijn het spannende creaties; er kan zomaar een stukje boomschors in opduiken. Hun kimchi is een must: pittig en knettergezond. Eet deze gefermenteerde Chinese kool als bijgerecht of in een dumpling met tofu. Rijstrolletjes met zeewier gaan ook er altijd wel in, toch? Bijvoorbeeld met een zalmsalade, avocado en ingemaakte rijst. De beroemde Koreraanse ‘nasi goreng’ (bibimbap) is er ook in vega-variant, inclusief een gebakken ei bovenop. http://www.seoulfoodamsterdam.nl

Nr. 106: SNCKBR
Wie zin heeft in stout, maar niet té stout voer, gaat natuurlijk naar deze snackbar. Volgens de site zijn ze hier namelijk ‘matig in vet’ en ‘vrij van bullshit’ als geraffineerde suikers en E-nummers. Ruk de Hummus Superbowl met kippendijen dus maar aan. Of de ovenfriet van zoete aardappel met skinny mayo dan wel de venkelsalade met gegrilde groenten en gebrande amandelen.
https://snckbr.com/SNCKBRWEST/#menu

DeWestkrant