Bij De Kade Café (voorheen Kade West) kent gezelligheid geen tijd

Foto: Patricia Jacob
Hoogstins2024

Lewis en Morris van Breda hadden al Lux, Weber en Café Helmers, maar wilden méér. Bij hun nieuwste aanwinst, De Kade Café in Oud-West, kun je ‘lekker lang relaxen’ met gerechtjes uit de hele wereld binnen handbereik.

Sinds 9 augustus bruist het weer in het pand op de hoek van de Kinkerstraat en de Bilderdijkkade, waar voorheen Kade West zat. Na een verbouwing in opdracht van de nieuwe eigenaren, Lewis en Morris van Breda, mixen locals met toeristen op het grote terras aan het water of in het café dat er uitziet als een café: geen girly frutsels of gehannes met tribal art en zo, maar een knusse, functionele setting met bar, krukken, tafels, tap en stoelen, zonder dat er een thema omheen is geborduurd. Een verademing! Zeker in Oud-West met al zijn vleesgeworden horeca-concepten. De Kade Café nodigt ‘gewoon’ uit tot lekker lang relaxen. En wie heeft daar nou af en toe geen behoefte aan?

Café Helmers
Waar hoofdstedelijke cafégangers naar snakken, weten de eigenaren uit ervaring. De broers komen uit een horecafamilie. Lewis is eigenaar van de cafés Weber en Lux in het centrum, Morris heeft Café Helmers in Oud-West. Ze hebben hun nieuwe zaak zelf ingericht, van interieur tot terras. Hier en daar voegden ze wat kleur toe: oranje luifels, blauwe stoelen. In dit decor fungeren bier, (natuur)wijn en cocktails (Madame Weber, Smokey Paloma) als spraakwater.

Lokale producten
Om het nóg gezelliger te maken en de tijd echt straal te vergeten, kun je kleine gerechten laten aanrukken. “Niets ingewikkelds hoor, het moet toegankelijk blijven. We zijn bovenal een buurtkroeg”, zegt Morris. De ingrediënten voor hun happen halen ze bij voorkeur uit de buurt. Lewis: “Groenteboer Sener is nu op vakantie, maar we zouden graag met hem samenwerken.” Ik mag me er natuurlijk niet mee bemoeien, maar ik zou zeggen: doen! Zijn winkel is namelijk net een schatkist.

Gerechtjes uit hele wereld
De gerechtjes die bij De Kade Café op de kaart staan, komen uit de hele wereld: empanada’s met spicy chicken of spinazie, een Griekse fetasalade (7,50 euro), gefrituurde spiering (zoute visjes), garnalenkroketjes van Holtkamp. Shoarma is er ook, maar dan wel op basis van oesterzwammen (8,90 euro). Mix en match erop los, bestel friet, nacho’s of gefrituurde bloemkool, laat olijven rollen. Voor je het weet staat er dan een compleet diner voor je neus!

DeWestkrant