’Meer wc’s in Westerpark’

Het opgeknapte toiletgebouw bij de tennisbanen en spartelvijver. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

De openbare toiletten in het Westerpark zullen beter worden aangegeven. Ook zal worden onderzocht of er meer wc’s in het park kunnen komen. Die toezegging deed stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester dinsdag tijdens een vergadering van de bestuurscommissie West.

Veel bezoekers van het steeds drukkere Westerpark weten niet dat er al openbare toiletten zijn. Daar moet verandering in komen. Het gebouwtje bij de tennisbanen en spartelvijver dat tot voor kort werd beheerd door Big Ali Sport, is in nieuwe handen gekomen en heeft een frisse, lichtblauwe kleur gekregen. Vrienden van het Westerpark en de Regenbooggroep beheren dit nu gezamenlijk.

Bij de nieuwe Bar Björn (open donderdagmiddag tot en met zondagmiddag) kunnen versnaperingen worden gekocht. Een nieuwe tennisvereniging is in oprichting. Volgens Bouwmeester zal er een tender worden uitgeschreven voor definitieve exploitatie, met onder meer kluisjes voor hardlopers. Of er in het park meer toiletten komen, is volgens hem niet zeker vanwege de hoge kosten van plaatsing en beheer.

DeWestkrant