Met The Stoof Show de winter door

Kwesi Campbell (links) en Jero Veldheer.
Hoogstins2024

IJscuypje aan de Gosschalklaan heeft tijdelijk een nieuwe look and feel plus een ander aanbod. Meet de stoofjes van The Stoof Show, de meest swingende pop-up ooit op het Westergasterrein!

Waar je tot voor kort in je bikini binnen kon slenteren voor bollen ijs met slagroom, kun je nu met muts en al een dijk van een maaltijd scoren. Sinds 10 november gaat IJscuypje op het Westergasterrein de hele winter door het leven als een ultra funky versie van een Tiroler Stube. Schapenvachtjes, intieme zitjes, zwoele verlichting, kussens die zo zacht zijn als babyhuidjes en twee bonussen: eigenaren die zowat huppelen van enthousiasme en muziek waarvan je gaat stuiteren als een kruising tussen een Duracell-konijn, Bruno Mars en Beyoncé.

Soulshow
Deze mix van soul, funk, disco en hiphop is volgens eigenaren Jero Veldheer en Kwesi Campbell perfect om bij te eten en drinken. Zulke muziek kwam vaak langs in de Soulshow, het legendarische radioprogramma van Ferry Maat. Dat ze daar graag naar luisterden, echoot door in de naam van hun bedrijf: The Stoof Show. Beiden hebben moeite om hun heupen in het gelid te houden. Het kan zomaar zijn dat Jero je dansend bedient of dat Kwesi zijn moves traint in de keuken. Die kans is het grootst als The Boss van The Braxtons voorbijkomt, want dat is de ‘ultieme Stoof Show-song’. “Een beetje show moet kunnen”, vindt Jero. “Zolang de service maar goed blijft.”

Winter BBQ
Jero leerde het horecavak onder meer bij de eetbar van Wilde Zwijnen en was manager van Michel-Inn – eveneens in Oost. Kwesi was ooit een van de uitverkorenen die aan de slag mocht bij Fifteen van Jamie Oliver. Dit bleek een goede leerschool te zijn. “Jamie heeft me geleerd hoe ik perfecte stoofgerechten moet maken.” Deze stoofjes zijn de basis van hun zaak op het Westergasterrein. Kwesi, die Brits-Guyaanse roots heeft, wil met kerst graag zijn moeders recept voor pepperpot op de kaart zetten. Jero ziet een stoofpot met bier van brouwerij Troost verderop wel zitten. “En wat dacht je van een winter BBQ? Zoiets zouden we samen met de buren van de Wester Wijnfabriek kunnen doen.”

Boeuf bourguignon
Op dit moment kun je kiezen voor de koning aller stoofpotten: de boeuf bourguignon (14 euro). Ook is er een stoof met groente en een visstoof. De Italiaanse jagersstoof van kip, klinkt mij als muziek in de oren en dat blijkt terecht te zijn. Extra pittig op mijn verzoek en zo rijk van smaak dat ik begin te loeien van geluk. Natuurlijk prik ik ook in de boeuf van mijn tafelgenoot. Godallemachtig, wat is dat vlees zacht en subtiel gekruid. De groente heeft ook nog eens een goede bite. Hoeveel tijd en aandacht heeft het Kwesi wel niet gekost om dat resultaat te bereiken? Véél, lijkt me. Precies de reden waarom ik het zelf nooit maak. De aardappelpuree bij de gerechten lepelt weg als een mousse van witte chocolade. De rode wijn erbij maakt de pret compleet. Laat die regen, hagel en sneeuw maar komen. Ik weet wel waar ik ga schuilen (of iets af laat halen): The Stoof Show it is.

https://www.facebook.com/thestoofshow/