Millennials uit BoLo maken meters in de natuur (en jij kunt mee)

Katinka Becker van YoungHike op pad.
Hoogstins

Zodra het kan, trekken Katinka Becker en Alain Heunen uit Bos en Lommer de natuur in. Met hun bedrijfje Younghike organiseren ze wandelingen voor millennials. Van 17 tot 18 september kun je met hen wandelen op de Veluwe.

Na hun werk als advocaat gaan Katinka Becker en Alain Heunen hardlopen of wandelen in de omgeving van Amsterdam. Het weekend draait om kamperen, wandelen of fietsen, of een combinatie daarvan. Ze laden zich dan op, waardoor ze met ‘een heel frisse instelling’ weer aan de slag kunnen. Op een gegeven moment viel het hun vrienden op dat ze zo vaak op pad waren. Vooral hun wandelingen trokken de aandacht; waar gingen ze toch heen? In 2019 besloten ze iets te doen met al die vragen en begonnen ze hun wandelinitiatief Younghike.

Younghike Weekender
Sindsdien organiseren ze wandelingen in de buurt van Amsterdam: Middenduin, de Kennemerduinen. Eind augustus stond er een hike door de Waterleidingduinen op de agenda. “Vanaf Amsterdam-Sloterdijk ben je er met de trein binnen een half uur”, zegt Katinka. In september organiseren ze een Younghike Weekender. Op 17 september vertrekken ze dan naar de Veluwe, waar ze ook overnachten.

Positieve vibes
Met YoungHike willen ze vooral laten zien hoe fraai de natuur rond Amsterdam is. Daarnaast willen ze deelnemers ‘de positieve vibes’ van zo’n wandeling laten ervaren. Katinka: “Mensen van mijn generatie denken vaak dat ze moeten borrelen om fun met elkaar te hebben. Het lijkt soms wel of ze vergeten zijn dat ze het ook op een andere manier gezellig kunnen hebben. Tijdens een wandeling kun je goed bijpraten en je beweegt ook nog.”

‘Millennials met hiking ambitions’
Ze richten zich op ‘millennials met hiking ambitions’. Oftewel: op jongeren die net als zij een drukke baan en groot sociaal leven hebben, in de stad wonen én daar af en toe aan willen ontsnappen.’ Ze verspreiden hun wandelingen via hun eigen netwerk en Facebook-groepen.

Expats
Volgens Alain komen er veel expats op af. “De deelnemers, die vooral in Amsterdam en Haarlem wonen, zijn tussen de 25 en veertig. Vaak hoogopgeleid. Als ik als advocaat een mail stuur, krijg ik zelden positieve feedback. Van onze deelnemers krijg ik die wel. Ze zijn bijvoorbeeld verrast als ze in de Waterleidingduinen herten zien. ‘Wow, wat leuk’, roepen ze dan. Dat enthousiasme is heel tof.”

Groen-tips
Wil je meer weten over deze twee wandelgidsen uit Bos en Lommer, check dan dit interview. Ze gaan hier uitgebreid in op hun liefde voor wandelen (en kamperen) in de natuur. Daarnaast verklappen ze enkele mooie plekken in het groen.

Doneer