Netwerken op de Vrijdagmiddagcouscous

Hoogstins

Niet alleen opleiding en ervaring, een netwerk is ook belangrijk om aan een baan te komen. En vaak hebben Marokkaanse jongeren niet zo’n groot netwerk. “Vaak gaat het niet verder dan een oom met een eigen zaak”, zegt Marco Kranenburg die de Vrijdagmiddagcouscous bedacht. Want tijdens de maaltijd worden in Marokko zaken besproken en beklonken, zo legt hij uit aan het begin van de eerste editie in Amsterdam, afgelopen vrijdag in MidWest.

Hij kan het weten, want de Rotterdammer woonde jarenlang in Marokko en nam zijn ervaringen mee naar Nederland. Hier zette hij onder andere in Utrecht en uiteraard ook in Rotterdam edities op van net netwerkevenement, analoog aan de vrijdagmiddagborrel maar dan dus met couscous. Een groot succes, zo vertelt hij tijdens een korte presentatie. De evenementen worden druk bezocht, en een groot aantal jongeren kwam op deze manier al aan een baan of stage.

Voor een doorgewinterde vrijdagmiddag borrelaar is het uiteraard even wennen dat je bij het eten alleen Cola en Spa rood drinkt. Maar tijdens het -overigens heerlijke- eten is ook prima een netwerkgesprek te voeren. Daar is niet altijd een biertje voor nodig.

Die leuke stagiaire voor De Westkrant hebben we gisteren niet gevonden, maar MidWest gaat door met de Vrijdagmiddagcouscous. Dus wie weet een volgende keer.

update 30 januari 2015 is er weer een vrijdagmiddagcouscous. Meer info vind je hier

Doneer