Hotel met slaapcabines bij Ten Katemarkt

Hoogstins2024

Slapen in een cabine. Volgens CityHub is het een gat in de markt. Het bedrijf wil een nieuw type hotel met vijftig kleine slaapunits vestigen in een meubelloods aan de Bellamystraat en Ten Katestraat. Douche en toiletten moeten worden gedeeld met andere gasten.

Een grote, open entree komt aan de Bellamystraat 1A-3, een plek waar straks ook Amsterdammers welkom zijn voor een hapje en een drankje. In samenwerking met Seats2Meet zullen er ook gratis werkplekken worden aangeboden. CityHub zegt met de slaapcabines -die in de loods worden geplaatst- privacy en comfort te bieden voor een betaalbare prijs. In de cabines is ruimte om te slapen, om te kleden en bagage neer te zetten.

Hotel Cityhub social room

CityHub mikt naar eigen zeggen niet op backpackers en groepen. Volgens de initiatiefnemers zijn de cabines met tweepersoonsbed voor hen ook minder aantrekkelijk. De doelgroep bestaat vooral uit jonge professionals en koppels met een leeftijd van tussen de 25 en 35 jaar. Volgens CityHub gaat het om een nieuw soort reiziger: de Urban Nomad. Die houdt ervan om de lokale cultuur te ontdekken en gelijkgestemden te leren kennen.

Buurtbewoners kunnen vanavond (maandag 27 oktober) van 19.30 tot 21 uur een kijkje nemen in de showroom en proeflocatie van CityHub in de Eerste Helmersstraat 80-hs. Behalve de ondernemers zijn ook medewerkers van het stadsdeel West aanwezig. Het stadsdeel ziet CityHub als een uniek concept voor Amsterdam, dat goed past binnen het hotelbeleid. Verkeersoverlast wordt niet verwacht, aangezien de doelgroep vooral met het openbaar vervoer reist.

DeWestkrant