Nieuw terras langs Admiralengracht, deel buurtbewoners tegen 

Het nieuwe terras langs de Admiralengracht bij de Jan van Galenstraat. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

Langs de Admiralengracht komt een terras. Café Mi-Ami krijgt hiervoor een vergunning, aldus een woordvoerder van stadsdeel West. Niet iedereen is blij met het terras. Een buurtbewoner is twee weken geleden een petitie gestart met de titel ‘Geen horecaterras op onze vlonder’ die ruim tachtig keer is ondertekend. 

Het café heeft vorige maand terrasmeubilair neergezet op de vlonders bij de hoek met de Jan van Galenstraat. Het terras is nog niet in gebruik. Het beleidskader Integrale ruimtelijke visie Admiralengracht uit 2011 staat hier een terras toe, aldus het stadsdeel. Maar de ondertekenaars van de petitie willen hier geen terras. 

“De vlonder heeft een buurtfunctie: buurtbewoners gebruiken de vlonder onder andere om te ontspannen, sporten, recreëren, af- en op hun SUP te stappen, te vissen en dreigen deze plek kwijt te raken aan een horecaterras van een cocktailbar”, zo staat er in de petitie.

Stadsdeel West meldt dat is gesproken met buurtbewoners die zorgen hebben over mogelijke (geluids)overlast. Voor het nieuwe zomerterrasseizoen in 2025 komt er een ‘evaluatiemoment’. Afhankelijk van praktijkervaringen zou dat dan kunnen leiden tot aanpassingen in de exploitatievergunning, aldus de woordvoerder. “Hiermee komt het stadsdeel tegemoet aan de zorgen die leven onder de buurtbewoners.”