Oefentherapie Mensendieck 35 jaar in Osdorp 

(Foto Oefentherapie Mensendieck Pieter Calandlaan)
Hoogstins2024

Op 1 juli bestaat Oefentherapie Mensendieck Pieter Caland aan de Pieter Calandlaan 341 precies 35 jaar. “Gelukkig weten mensen ons nog steeds goed te vinden”, zegt oefentherapeut Reem Izzet met trots. “Zelfs in deze lastige Corona- tijd”, vult haar collega Zoë Prokopiou aan. Sinds een tijdje runnen ze de praktijk samen. 

Het begon allemaal op 1 juli 1985, toen twee oefentherapeuten samen een praktijk openden op deze locatie. Door hun inzet en vakmanschap is de praktijk destijds uitgegroeid tot een begrip in Osdorp en omgeving. De oorspronkelijke oprichters zijn allang met pensioen en hebben plaats gemaakt voor nieuw elan. 

Reem vertelt enthousiast: “Ik werk hier nu 14 jaar met veel plezier in deze praktijk. Ik hou van deze buurt en de mensen die er wonen, en ik help ze met veel liefde.” Zoë werkt sinds een half jaar in de praktijk, ook met plezier: “Dit is een fijne plek waar mijn patiënten graag komen, en ikzelf ook.” 

Pijn
Wat doen oefentherapeuten ook alweer? Reem licht toe: “Soms krijgen mensen pijn aan de rug, nek of schouder. Bijvoorbeeld door verkeerd bewegen, overbelasting of stress. Ook door bepaalde afwijkingen of ziekten, denk aan reuma of Parkinson, kunnen mensen problemen krijgen met hun houding en beweging. Wij maken mensen bewust van hun eigen fysieke mogelijkheden en helpen bij het aanleren van gezond beweeggedrag, zodat klachten uiteindelijk verdwijnen of verminderen.” 

Slaapoefentherapie
Naast de reguliere oefentherapie biedt de praktijk ook bekkenoefentherapie en slaapoefentherapie. Reem is bekkenoefentherapeut en biedt hulp bij urine-incontinentie, obstipatie en bekkenpijn rondom de zwangerschap. Zoë is slaapoefentherapeut en helpt mensen bij slaapproblemen, zoals slapeloosheid. 

Traktatie
Al 35 jaar lang mensen van hun klachten afhelpen is natuurlijk reden voor een feestje. Zoë wordt er helemaal vrolijk van: “Jazeker, wij gaan heerlijk taart eten met z’n allen! En onze al patiënten krijgen de komende week een traktatie van ons.” En zo is rugpijn niet altijd een straf! 

Aanmelden als nieuwe patiënt of overbrengen van felicitaties kan via 020-6104114 of info@gezondehouding.nl. Een verwijzing van uw huisarts is niet nodig. Oefentherapie wordt vergoed uit alle aanvullende verzekeringen. Zie de website www.gezondehouding.nl voor meer info. 

DeWestkrant