OM eist 9 jaar cel en TBS wegens verkrachtingen in West

Foto De Westkrant
Hoogstins2024

Tegen een 29-jarige man uit Amsterdam heeft het OM negen jaar cel en TBS met dwangverpleging geëist vanwege twee zeer gewelddadige verkrachtingen van oudere vrouwen in West. Een derde vrouw werd ook in West aangerand en beroofd.

Justitie verdenkt de man behalve van verkrachting ook van aanranding, mishandeling en beroving. Het eerste slachtoffer was een 75-jarige vrouw die in de vroege ochtend van 31 juli 2015 in het Helmersplantsoen haar hondjes uitliet. Zij werd plotseling vastgegrepen door een man die haar ernstig mishandelde, verkrachtte en beroofde van haar sieraden. Op 27 augustus werd in dezelfde buurt een vrouw aangerand en beroofd.

DNA-onderzoek leidde naar de verdachte. Na zijn aanhouding heropende de politie een zaak waarbij een 60-jarige vrouw in september 2013 in haar eigen woning werd verkracht. Op basis van aanvullend DNA-onderzoek en het signalement dat door het slachtoffer is gegeven, stelt justitie dat de 29-jarige man ook verantwoordelijk is voor dit delict.

De verdachte is opgenomen in het Pieter Baan centrum, maar weigerde mee te werken aan het onderzoek. Volgens de rapporteurs zijn de geestvermogens van de verdachte gebrekkig ontwikkeld, maar het OM houdt hem ondanks deze beperkingen verantwoordelijk voor zijn daden.

DeWestkrant