3 Amsterdammers v/h Jaar uit West

Buurtcamping in het Rembrandtpark vorig jaar. Foto Roderik Rotting
Hoogstins2024

De verkiezing van de Amsterdammer van het Jaar heeft deze keer maar liefst drie kandidaten uit West opgeleverd. De verkiezing heeft tien genomineerden uit alle stadsdelen. Grote kans dus dat de winnaar straks uit West komt.

Nicolette Besemer van Onbeperkt West, Roderik Schaepman van de Buurtcamping en Teun Castelein van Rederij Lampedusa zijn de Westbewoners die zijn genomineerd.

Nicolette zet zich met Onbeperkt West in voor Amsterdammers met een handicap of chronische ziekte en ouderen. Ze strijdt voor toegankelijkheid van West voor Amsterdammers met een beperking, bijvoorbeeld door winkels erop te wijzen dat ze niet toegankelijk zijn voor rolstoelen.

Roderik richtte de Buurtcamping op, een jaarlijks kampeerfeest voor buurtbewoners in parken. Het idee is buurtbewoners die elkaar nooit ontmoeten met elkaar in contact te brengen. Begonnen in onder meer het Rembrandtpark, heeft de Buurtcamping inmiddels edities in andere steden zoals Utrecht.

Met Rederij Lampedusa van Teun Castelein kunnen gasten een rondvaart maken door Amsterdam, waarbij het verhaal wordt verteld over de impact van migranten op de stad. De boten zijn voormalige vluchtelingenboten uit de Middellandse Zee, met een gemêleerde bemanning uit Syrië, Ethiopië, Eritrea en Nederland.

Zit jouw favoriet er tussen? Hier kun je stemmen. De winnaar wordt op 15 januari bekend gemaakt in de Stadsschouwburg in Amsterdam.

DeWestkrant