Buurtcamping bedenkt alternatief programma

Buurtcamping in het Rembrandtpark vorig jaar. Foto Roderik Rotting
Hoogstins2024

De Buurtcamping, die sinds zeven jaar iedere zomer neerstrijkt in het Rembrandtpark, kan dit jaar wegens de coronamaatregelen niet doorgaan. Daarvoor in de plaats komt de Thuisblijfvakantie 2020 met komend weekend (3 tot en met 5 juli) allerlei activiteiten.
Het initiatief heeft tot doel buurtbewoners met elkaar in contact te brengen. Het idee is dat dat op een camping net iets makkelijker gaat dan thuis. Op vijftig plekken in Nederland zetten bewoners hun tenten op in stadsparken, compleet met kampvuur, muziek, samen eten en sport en spel. Maar dit jaar dus niet.
Omdat de Buurtcamping niet echt een camping is, maar een evenement, heeft de organisatie een alternatief plan bedacht. Voor de Thuisblijfvakantie 2020 kunnen bewoners komend weekend een vakantieboek downloaden en deelnemen aan een aantal sport-activiteiten in het park. Er zijn diverse workshops, maar je kunt via de Buurtcamping ook een ontbijtje bestellen. Ook zijn bij speeltuin Mercator allerlei spullen te leen om mee te sporten.
Meer info op de facebookpagina van de Buurtcamping.