Onderzoek flyers tegen homo’s

De gewraakte flyer die vorig jaar in West en Nieuw-West werd verspreid.
Hoogstins2024

-UPDATE- De politie doet onder leiding van het Openbaar Ministerie onderzoek naar de verspreiding van folders tegen homo’s in West en Nieuw-West. Bij de politie zijn al meer dan honderd meldingen binnengekomen van personen die de anti-homoflyer hebben ontvangen. Ook is een aantal aangiftes gedaan, onder meer door stadsdeelvoorzitter Gerolf Bouwmeester van West en collega Achmed Baâdoud van Nieuw-West. Geen haat in onze stad, stellen de twee.

Het aantal meldingen en aangiftes is volgens de politie meer dan voldoende om het onderzoek gestalte te geven. Volgens Tweede Kamerlid Achmed Marcouch gaat het om haatflyers. Hij riep zondag al via Twitter op om bij de politie aangifte te doen van discriminatie. Belangenorganisatie COC spreekt van een ‘walgelijke teksten’ en roept ontvangers ook op om aangifte doen.

Zondagavond meldde de politie dat de zaak in onderzoek is genomen. De politie wil er achter komen wie deze folders heeft verspreid en wat de drijfveer is. De politie roept iedereen op die aanstoot neemt aan de flyer, om dit te melden via 0900-8844. Ook de verspreiders worden opgeroepen om zich bij de politie te melden.

De flyer is in delen van West en Nieuw-West verspreid, onder meer in de Staatsliedenbuurt. In de folder wordt gesteld dat homoseksualiteit verboden is volgens het jodendom, christendom en de islam. Ook wordt gesuggereerd dat veel homoseksuele ouders zich schuldig zouden maken aan seksueel misbruik van kinderen.