Oprichter Studiezalen verkozen tot Amsterdammer van het Jaar

Abdelhamid Idrissi met burgemeester Femke Halsema na zijn uitverkiezing tot Amsterdammer van het Jaar 2018. (Foto Wouter van der Wolk)
Hoogstins2024

Abdelhamid Idrissi is verkozen tot Amsterdammer van het Jaar 2018. Idrissi (29) groeide op in Nieuw-West en richtte in 2010 de Stichting Studiezalen op. In zo’n studiezaal kunnen jongeren terecht om in alle rust te leren en te studeren. 

“Het geeft de jeugd de veiligheid, rust en gezelligheid om gemotiveerd te werken aan persoonlijke doelen”, zo stelde Idrissi bij zijn nominatie. “Naast het leren bleek hulp bij bijvoorbeeld pesten en werken aan zelfvertrouwen soms belangrijker.” Zeshonderd kinderen in Nieuw-West en Noord maken gebruik van 24 studiezalen. 

Idrissi groeide op in een arm gezin waar studeren niet vanzelfsprekend was. Door ‘keihard’ werken slaagde hij erin een studie tot bouwkundig ingenieur af te ronden. Tegelijkertijd was hij zeer begaan met het lot van andere jongeren met dezelfde achtergrond. Hij maake van zijn passie zijn werk. “Veel kinderen in de kwetsbare wijken krijgen niet de liefde en aandacht die ik wel kreeg.”

DeWestkrant