Pergola op tijdelijk terras restaurant moet weg

Het terras van De Italiaan, met rechts de pergola. (Foto Richard Mooyman)
BoLoSpringforKids

Restaurant De Italiaan in Oud-West moet de pergola weghalen op het tijdelijk terras. Dat heeft handhaving laten weten, zo vertelt mede-eigenaar Jannet van der Ree. Ze snapt er niets van. “We wilden het tijdelijk terras op twee parkeervakken aantrekkelijker maken met groen.”

De Italiaan mag de twee parkeerplekken in de Bosboom Toussaintstraat tijdelijk gebruiken voor een groter terras, zodat gasten voldoende afstand kunnen houden. Ondanks de grotere oppervlakte zijn er nog steeds drie tafels minder dan in de tijd voor corona, aldus Van der Ree. De inkomsten zijn volgens haar heel hard nodig in deze moeilijke tijd voor de horeca.

De pergola zou niet zijn toegestaan omdat het een bouwwerk is, maar Van der Ree ziet dat anders. Het is volgens haar tijdelijk, en kan makkelijk weer weg. Van der Ree krijgt spontaan bijval van gasten. “Ik woon in de buurt en vind het prima dat er op een parkeerplaats meer groen komt”, zegt een vrouw.

De eigenaren van De Italiaan zijn een petitie gestart waarin wordt gepleit voor maatwerk, zodat de pergola kan blijven staan. De petitie was dinsdag aan het begin van de avond al 400 keer ondertekend.

Doneer