Plan voor parkje Van Alphenstraat krijgt heel veel stemmen… tegen

(foto: Martine de Vente)
Hoogstins2024

Een plan voor een parkje de Van Alphenstraat in Oud-West op de Stem van West oogst veel weerstand bij de bewoners. De zijstraat van de Elisabeth Wolffstraat zou volgens bewoner Tieme Hennis best een parkje kunnen worden.
Omdat er een parkeergarage in de buurt zit, zouden de parkeerplekken opgeheven worden om plaats te maken voor ‘Een heerlijk knus buurtparkje met ruimte voor spel, lezen en luieren, vlinders, bijtjes en ontmoeting’, aldus de flyer die het idee voor het parkje zou moeten promoten op De Stem van West. Echter, bij De Stem van West staat de teller nu op 98 Westbewoners die voorstander zijn van het parkje en 103 tegenstanders.
“Speelruimte betekent ook herrie. Het enkele glas-raam van mijn werk- en woonruimte grenzen aan dit terrein en zullen dit niet tegenhouden. Hoe je het ook invult het zal meer stem-geluid geven en dat is voor de direct aangrenzende bewoners niet altijd een plus”, zo reageert een van de bewoners.
Een andere bewoner van de Van Alphenstraat reageert dat met niemand in de straat zelf dit plan is besproken alvorens het op de Stem van West kwam. Bovendien vindt zij dat er in de buurt al voldoende speelgelegenheid is voor kinderen en dat er niet nog meer speelplek hoeft te komen. Weer iemand anders wijst erop dat er op het onlangs geheel vernieuwde Kwakersplein en iets verderop in het Bilderdijkpark genoeg gelegenheid is om te luieren.
Het idee van de Stem van West is dat ideeën van bewoners met de meeste stemmen op de agenda van de Stadsdeelcommissie komen.