Zwembroeken mee: uitjes van het stadsdeel

Beeld: Ian Wagg voor Unsplash
Hoogstins

Niet weg deze zomer? Geen nood! West Beweegt organiseert allerlei gratis vakantie-activiteiten voor kinderen die niet op vakantie gaan. De medewerkers van West beweegt gaan weer op pad. Er is van alles te doen voor kinderen van acht tot en met veertien jaar. Wel moeten ze een zwemdiploma hebben om mee te kunnen.

De uitjes zijn regelmatig buiten de stad en op iedere woensdag. Bijvoorbeeld gaan ze naar Zoelen, Spaarnwoude, Purmerend en zelfs Deventer. In Zoelen is een waterobstakelbaan genaamd The Wipe-out en in Spaarnwoude staat een real-life versie van het bekende computerspel Fortnite op het programma. Naar Purmerend gaan kinderen Ninja Warrior spelen en in Deventer staat een uitje naar een zwembad op het programma. De kinderen gaan heen en terug met de bus.

Voor de oudere kinderen van veertien tot en met 21 jaar is er op dinsdag 20 augustus een middag waterskiën en wakeboarden in Nieuwegein. Hier is een waterskicentrum waar deelnemers aan een lijn over het water worden getrokken. Ook dit is gratis en is er (uiteraard) een zwemdiploma vereist. Vertrek is vanaf de Blue Tower bij het Bos en Lommerplein.

Voor de andere dagen van de vakantie zijn de speeltuinen in West gewoon open voor kinderen van vier tot twaalf jaar. Daar zijn vaak ook medewerkers van West Beweegt aanwezig die activiteiten organiseren voor de jeugd.

Het stadsdeel heeft een zomerprogrammaboekje klaarliggen voor volwassenen en kinderen die deze vakantiemaanden in beweging willen blijven. Kijk hiervoor ook op https://www.amsterdam.nl/nieuws-stadsdeelwest/sporten-bewegen-west/

Zomerprogramma West Beweegt