Reconstructie dodelijk ongeval met hardrijdende auto

Een zwarte VW Golf werd met hoge snelheden over de Jan van Galenstraat en Tweede Hugo de Grootstraat gereden voor het onderzoek naar het dodelijk ongeval. (Beeld De Westkrant)
Hoogstins2024

De politie heeft dinsdagavond een reconstructie uitgevoerd van het dodelijk ongeval in december in de Tweede Hugo de Grootstraat. Met een Volkswagen Golf werd met snelheden van 50 tot 130 km/u gereden over de Jan van Galenstraat, de Beltbrug en de Tweede Hugo de Grootstraat. De weg was afgezet met hekken.

Een 20-jarige scooterrijder kwam zaterdagavond 10 december om het leven nadat hij frontaal werd aangereden door een automobilist. Na het ongeval werd een 25-jarige man opgespoord. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van doodslag omdat hij zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan gevaarlijk rijgedrag.

Waarschuwingen
De verdachte zou ‘onverhoedse manoeuvres’ hebben gemaakt en te hard hebben gereden, zo stelde het OM eerder. Hij zou waarschuwingen hebben genegeerd van vrienden bij hem in de auto die zeiden dat hij niet zo hard moest rijden.

Strafeis
De bestuurder reed de scooterrijder en een fietser -die gewond raakte- aan op de andere kant van de weg en reed door. Het lijkt er volgens het OM niet op dat de bestuurder onder invloed was van alcohol of andere middelen. Van de aanrijding bestaan camerabeelden. De reconstructie is onder meer bedoeld om vast te stellen met welke snelheid de bestuurder reed op het moment van de aanrijding. Dat speelt straks een rol bij het bepalen van de strafeis. Op de plek van het dodelijk ongeval zijn bloemen gelegd en kaarsen aangestoken.