Punk via Almere terug in West

Optreden van Psychose
Hoogstins2024

Woningnood, sociale ongelijkheid en gebrek aan toekomstperspectief. Onder jongeren heerst onvrede die doet denken aan begin jaren tachtig van de vorige eeuw. Het is geen toeval dat ook punk weer terug is. Hondsdol heet de serie avonden met punkbands in onder meer de Vondelbunker (komende zaterdag), De Nieuwe Anita, Volta en OCCII.

#IkWoonNogSteedsInAlmere heet het tweede album dat de 4-koppige punk hip-hopband Psychose -inderdaad uit Almere- in februari uitbrengt. Gilian van Psychose is initiatiefnemer van de reeks punkevents met jonge bands. Met een voorkeur voor ‘old-school kraakplekken’ in Amsterdam, zoals de Vondelbunker, Vrankrijk en OCCII. 

Hondsdol is zowel talentontwikkeling van jonge bands, steun aan broedplaatsen en vrijhavens als een culturele boost voor de scene, zo stelt Gilian. “We organiseren dit helemaal zelf en doen dit ook echt vanuit onze politieke principes. Inclusiviteit en het creeëren van een safe space voor alle genders, seksualiteiten, etniciteiten en verdere sociale achtergronden staat bij ons heel hoog.”

Gilian: “Het hangt ook heel erg samen met de onvrede onder jongeren over de woningcrisis. Het is belachelijk dat we in een van de rijkste landen op aarde wonen, en dat er enorme vraag is naar huisvesting terwijl er zoveel leegstand is.”

https://www.instagram.com/psychosemuziek/

– 10 december Vondelbunker. Met Jan Modaal en Head First.
– 13 januari Vrankrijk. Met Asociaal Kabaal en The Earwurms
– 10 februari Nieuwe Anita. Met Jan Modaal
– 17 februari Sexyland. Met Hemony Tapes, Instrumental Disorder, GDVRDGDVR, Scabble, en Middenweg
– 11 maart Toekomstmuziek. Met Saluting Rome, Achterlicht en Instrumental Disorder
– 24 maart. OCCII. Met Asociaal Kabaal en GDVRDGDVR
– 31 maart. Volta. Met Wetskin en Instrumental Disorder