Kerst met een rafelrandje in Westerpark

Een van de artiesten die optreedt tijdens Christmas Stomp: Monokino.
Hoogstins2024

Eerst Oh Denneboom zingen en daarna samen de kerstkalkoen verschalken? De organisatoren van Christmas Stomp op zaterdag 17 december in Zaal 100 hebben een ander idee van Kerstmis.

Christmas Stomp is een eclectisch festival in de aanloop naar Kerst. Je kunt rekenen op bands, singer/songwriters en poëzie. Op de line-up staan onder anderen The Earwurms, een conceptuele punk/riot-girrrrl band, en Labasheeda, een art-punk band. Monokino, die eigenlijk George van Wetering heet, komt ook en mengt muziek uit het Oosten met die van het Westen. Het festival, inclusief vegetarisch driegangendiner, vindt plaats op 17 december in Zaal 100 in de De Wittenstraat in Westerpark.

Corona
Dit festival is zeker niet nieuw. Het werd voor het eerst georganiseerd in 1998, toen een groep bevriende Amsterdamse muzikanten op het idee kwam om hun eigen alternatieve kerstfeest te vieren. De Christmas Stomp werd jaarlijks georganiseerd tot na de tiende editie in 2007 het doek voorlopig viel. Vijf jaar later werd het festival nieuw leven ingeblazen en vonden er verschillende edities plaats in De Nieuwe Anita, Paradiso en Zaal 100. Door corona kon het festival de afgelopen twee jaar niet doorgaan. Maar om dat goed te maken belooft de organisatie dit jaar ‘een extra uitbundige editie’. Wil je een voorproefje, check dan de trailer. Het ‘punk-gehalte’ van het festiva is helemaal van deze tijd. Zo schreven we al eerder dat punk via Almere terug is in West.

DeWestkrant