Queer sportschool in voormalige LTS in De Baarsjes

De voormalige LTS in de Dr. Jan van Breemenstraat krijgt ook een queer gym. (Foto Richard Mooyman)
Hoogstins2024

We Are Queer gaat in april een sportschool openen in de voormalige LTS in De Baarsjes. Het wordt de tweede vestiging van de gym, die zich richt op de LHBTQIA+gemeenschap. We Are Queer opende in 2022 een eerste gym in Oost.

De sportschool trekt in bij Tilla Tec, de nieuwe club en broedplaats die het gebouw aan de Dr. Jan van Breemenstraat tijdelijk huurt. Dit in afwachting van woningbouwplannen. In januari sloot in het gebouw club De School de deuren. 

We Are Queer is een gym ‘waar we binaire verdelingen buiten de deur houden, je lekker kan sporten en geen outfit te ver gaat’, volgens de website. Er zijn groepslessen, open gym, workshops en clinics. Genoemd worden onder meer krachttraining, pilates, kickboksen, Nothing but Butts en -speciaal voor trans masculiene personen- Stand Tall.

Sporten kan super kwetsbaar zijn, zo stelt We Are Queer. “Al helemaal als je jezelf niet herkent in de andere mensen in de gym, niet weet welke kleedkamer je in moet instappen, of het gevoel hebt je anders te moeten voordoen. Sporten is pas leuk op een plek waar jij je helemaal geaccepteerd en welkom voelt.”